EIRA VETTERLEIN

Kroppen tas om hand

Eira är pensionär och lever ett aktivt liv med frivilligarbete och lek med barnbarnen. Motion har alltid varit en naturlig del i Eiras liv med springlopp som tjejmilen och cykling i Malmö där hon bor. För några år sedan drabbades hon av problem med knäna och har opererat båda inom loppet av tre år. Diagnosen är höggradig artros och konsekvensen är ständig värk. En smärtsam och även mentalt tuff situation för Eira som är van att kunna röra sig obehindrat. Det var först när hon provade andullationsterapi som vändpunkten kom.

Ända sedan operationerna följer Eira ett program från sjukgymnastiken och i perioder är hon tvungen att ta smärtstillande. Men inget ger lindring på sikt. Jobbigast är värken på nätterna eftersom det gör att Eira inte kan slappna av och sova ordentligt vilket skapar en ond cirkel då sömnen är viktig för återhämtningen.

När Eira kom i kontakt med Petra Eninge på Salubis fick hon pröva på andullationsbehandling i 20 minuter i kombination med samtal kring sin livssituation och besvären. Behandlingen kändes behaglig och hon har nu fått andullationsterapi ytterligare två gånger.

Direkt efter behandlingen känner sig Eira helt besvärsfri i en halvtimme och kan gå lättare och helt upprätt.

– En halvtimme kanske inte låter mycket men med tanke på att jag har kronisk värk dygnet runt är det en enorm lättnad och ger en lyckokänsla. Bäst är att jag har hittat något som fungerar och som gör en skillnad, säger Eira.

Eira upplever att andullationsbehandlingen tar hand om kroppen och får den att slappna av på ett sätt som hon inte kan göra själv. Efter bara de senaste två behandlingarna tycker Eira att hon har mindre smärtor och sällan ont på nätterna.

– Jag tycker att det är en enorm skillnad, det känns som om kroppen har lärt sig att slappna av, avslutar Eira.